Laat uw bedrijfsnetwerk aanleggen door MetaWifi

Vandaag de dag is bij alle bedrijven in Nederland een bedrijfsnetwerk haast niet weg te denken. Een bedrijfsnetwerk zorgt ervoor dat alle ICT-apparatuur en machines in verbinding met computers staan. Heeft u een nieuw bedrijfspand? Dan kunt u door MetaWifi uw bedrijfsnetwerk laten aanleggen.

Als u een uitstekend stabiel en snel WiFi netwerk hebt laten aanleggen, maar uw bedrijfsnetwerk heeft niet genoeg capaciteit of andere problemen.
Dan kunt u het beste direct uw bedrijfsnetwerk laten verbeteren of soms zelf helemaal of deels laten vervangen. Op deze manier hoeft u geen zorgen te maken dat uw WiFi netwerk niet performed door achterliggende problemen.

Waar bestaat een bedrijfsnetwerk uit?

Een bedrijfsnetwerk bestaat uit bekabeling, actieve en passieve componenten. Bij een bedrijfsnetwerk aanleggen, is het belangrijk dat de componenten en kabels goed op elkaar worden afgestemd. Gebeurt dit niet, dan zal het netwerk niet naar behoren werken ook al zijn de kabels en componenten van een kwalitatief hoogwaardige kwaliteit.

Bedrijfsnetwerk aanleggen: waarmee rekening houden?

Bij een bedrijfsnetwerk aanleggen, kunnen verschillende materialen worden gebruikt. Welke materialen het beste kunnen worden gebruikt, hangt van een aantal factoren. We benoemen deze factoren hieronder.

De omgeving waarin het bedrijfsnetwerk zich zal bevinden

De omgeving waarin het bedrijfsnetwerk zich zal bevinden, heeft een grote invloed op de materialen die zullen worden gebruikt om een bedrijfsnetwerk aan te leggen. Er zijn twee soorten omgevingen: de kantooromgeving en de industriële omgeving.

We spreken van een kantooromgeving als het pand kleinere ruimtes bevat en weinig tot geen grote machines. In een kantooromgeving zijn er doorgaans veel verdiepingen, vergaderruimtes of kantoorwerkplekken.

Een industriële omgeving bestaat juist wel uit grote ruimtes waarin veel (industriële) machines staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een productiehal of magazijn. Het is erg belangrijk om na te gaan wat in wat voor een industriële omgeving we een bedrijfsnetwerk moeten aanleggen. Bestaat de ruimte bijvoorbeeld uit meerdere koelcellen? Dan moeten de kabels wel tegen de lage temperatuur in de omgeving kunnen, zodat ze goed blijven functioneren.

Hoe zwaar het netwerk belast zal worden

Hoe zwaarder een netwerk zal worden belast, hoe hoger de kwaliteit van het bedrijfsnetwerk zal moeten zijn. Wanneer een bedrijfsnetwerk veel belast zal worden, moet het netwerk grote prestaties leveren. Hiervoor moet het netwerk aan hogere eisen voldoen, dan wanneer het netwerk niet intensief belast zal worden. Bij een netwerk dat niet zwaar belast zal worden, is het al voldoende dat het netwerk aan de basisprincipes van een bedrijfsnetwerk voldoet.

De bouwkundige omvang van het gebouw waarin het netwerk moet worden aangelegd

De ligging van het gebouw en de afstand die tussen de verbindingen zal moeten worden afgelegd, heeft grote invloed op welke type verbinding er moet worden gebruikt bij het aanleggen van een bedrijfsnetwerk. Zullen sommige afstanden groter dan 90 meter zijn? Dan kunnen we beter glasvezel en geen koper gebruiken. Bovendien bepaalt de ligging van het pand of er bij het bedrijfsnetwerk aanleggen afgeschermde materialen nodig zijn. Staat het pand bijvoorbeeld in de buurt van een vliegveld, kerncentrale of dergelijke? Dan zijn afgeschermde materialen nodig, omdat het netwerk anders door de omgeving verstoord kan worde.

Laat uw bedrijfsnetwerk aanleggen door MetaWifi!

Zoekt u een bedrijf die uw bedrijfsnetwerk kan aanleggen? Dan bent u bij MetaWifi aan het juiste adres. Wij zijn expert op het gebied van het aanleggen van netwerken. Dankzij onze brede kennis over ontwerpen en implementeren van netwerken, kunnen wij u goed van dienst zijn. Wilt u graag een bedrijfsnetwerk door MetaWifi laten aanleggen? Vraag dan vandaag nog een offerte aan.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]