Een assesment laten maken

Voor veel netwerkteams zijn direct beschikbare WiFi experts niet altijd vanzelfsprekend.
Onafhankelijk of ter ondersteuning van uw IT bedrijf helpt MetaWiFi.
 

Hoewel er gemodelleerd is naar andere netwerktechnologieën, is wifi gewoon anders. Het is een unieke netwerktechnologie die specifieke training vereist om je goed thuis te vinden. Zonder diepgaande draadloze kennis en training kan het oplossen van problemen veel langer duren, of gewoonweg buiten de mogelijkheden van het bestaande personeel vallen.

Gegevens voor het oplossen van problemen vereisen vaak dat een expert op de fysieke locatie is waar het probleem zich voordoet, aangezien het draadloze gedeelte van de transmissie slechts een paar honderd meter bereik heeft. MetaWiFi heeft diep gaande kennis in protocol analyse, spectrumanalyse voor het oplossen van problemen, waarvoor een extra niveau van expertise vereist is.

Hoe maakt WiFi-verbinding met apparaten?

Via een router van een internetprovider kan een WiFi-verbinding contact maken met apparaten. Deze verbinding maakt met apparaten contact door via radiogolven signalen naar de apparaten uit te zenden. Doordat smartphones, computers en andere apparaten deze signalen opvangen, kunnen ze verbinding maken met het internet van de betreffende internetprovider. Die radiosignalen worden over diverse frequentiebanden verstuurd. Dit wordt gedaan, zodat andere apparaten die via radiogolven communiceren niet in hun communicatie worden gestoord. De frequentiebanden van WiFi zijn 2,5 gigahertz en 5 gigahertz. Door middel van spectrum analyse onderzoeken we het elektromagnetische spectrum en maken we storingen inzichtelijk.

Wat kan een trage of slechtwerkende WiFi-verbinding veroorzaken?

Het draadloze datanetwerk probeert altijd om andere apparaten niet in de weg te staan met hun verbinding met WiFi. Wordt er door veel andere gebruikers tegelijkertijd van hetzelfde WiFi netwerk gebruikgemaakt? Dan moet u de capaciteit van het netwerk met hen delen. U kunt hierdoor een trage of slechtwerkende WiFi-verbinding krijgen.

Hoe kunt u dan thuis last hebben van een slecht werkend WiFi netwerk?

Heeft u niet alleen op druk bezochte plekken last van een slechtwerkend WiFi netwerk? En bent u de enige die van uw WiFi netwerk gebruikmaakt? Dan kan het zijn dat de signalen van de netwerken van u en uw buren elkaar in de weg zitten. De meeste WiFi netwerken versturen namelijk hun signalen over de 2.4 gigahertz band. Wanneer er om u heen veel buren zijn waarvan de WiFi netwerken ook over deze band signalen versturen, is er erg veel ‘verkeer’ op de band. Hierdoor kunt u last krijgen van een traag werkende WiFi-verbinding. Vergelijk het bijvoorbeeld met een snelweg: rijden er weinig auto’s op de snelweg? Dan kunt u lekker door rijden. Is het ontzettend druk op de snelweg? Dan kan er een file ontstaan waardoor u alleen nog maar stapvoets vooruit kan.

De 5 gigahertz band

In bovenstaand geval kan het slim zijn om uw WiFi netwerk de signalen over de 5 gigahertz band te laten versturen. Nog maar weinig routers die in huizen worden gebruikt, versturen informatie over deze band. Het enige nadeel is dat het bereik van de 5 gigahertz band minder goed dan die van de 2,4 gigahertz band. Dit komt omdat de golflengte van van een 5ghz signaal korter is, waardoor het signaal minder goed door objecten heen gaat. Bij een professioneel WiFi netwerk wordt hier rekening mee gehouden, door access-point op de juiste locaties en manier te plaatsen. En door het plaatsen van meerdere access-points die met elkaar samen werken.

Waarom een WiFi meting laten uitvoeren?

Valt uw internet vaak weg of heeft u last van een trage internetverbinding? Dan is het een erg goed idee om een WiFi meting te laten uitvoeren. Tijdens zo’n meting wordt uw gehele internetverbinding onder de loep genomen. Hierdoor kunnen eventuele storingsbronnen worden opgespoord en worden gekeken naar welke invloed deze storingsbronnen op uw netwerk hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bovengenoemde wifi netwerken van buren die de verbinding van uw netwerk in de weg kunnen zitten. Er kunnen ook andere oorzaken zijn. Dankzij een WiFi meting wordt duidelijk wat het probleem precies is. Hierdoor kan het probleem na de meting goed worden verholpen.

Wilt u een WiFi meting aanvragen?

Wilt u graag een WiFi meting laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op, zodat wij u zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn.