Een goed WiFi netwerk begint met een Wireless Site Survey

Een wifi site survey is een WiFi-meting op locatie die gegarandeerd een beter kwalitatief WiFi netwerk opleverd dan wanneer je dit niet laat doen.

Deze WiFi meting heet ook wel een wireless site survey. Meten is immers weten en als u geen meting laat doen, loop je het risico op onvoorspelbaar gedrag en tegenvallende prestaties van uw WiFi netwerk. Bij een Wireless Site Survey krijgen we inzicht in verschillende factoren die de prestatie van het WiFi netwerk kunnen beinvloede. Denk hierbij aan de beoogte signaalsterkte voor een goede werking van het WiFi netwerk dient de SNR (Signal Noise Ratio) oftwel de signaal sterkte boven de noise floor boven de 25dBm te zitten. Er mag geen tot weinig interferentie aanwezig zijn. De dekking moet goed zijn. Een betrouwbaar en efficiënt werkend WiFi netwerk begint bij het laten uitvoeren van een Wireless Site Survey

Hoe werkt het?

Een professioneel ontwerp begint met het vast stellen waarvoor het WiFi netwerk gebruikt gaat worden. Vanuit daaruit wordt een voorspellend ontwerp gemaakt, waarna we uitvoerig de volgende aspecten op locatie uitvoeren.

Pre-Deployment AP-On-A-Stick (APoS) onsite survey:

Voorafgaand aan de implementatie voeren wij een AP-On-A-Stick (APoS) wireless survey uit. Deze methode simuleert de daadwerkelijke draadloze netwerkomgeving door tijdelijk access points op strategische voorgestelde locaties te plaatsen. Op deze locaties meten we de signaalsterkte, interferentie en dekking in relatie tot het interieur en de muren. De verzamelde gegevens zorgen voor beeld voor de implementatiefase en verminderen het risico op mogelijke problemen en extra kosten achteraf.
Bij de Pre-deployment Survey zijn onze Wireless Engineers minimaal één dag onsite aanwezig, afhankelijk van de omvang van het project kan dit tot 5 dagen oplopen. De engineers hebben geen begeleiding nodig en het gebouw kan tijdens hun werkzaamheden normaal geopend blijven. Voor extra zichtbaarheid dragen onze engineers veiligheidskleding, en in publieke ruimtes plaatsen we tevens signaalpionnen om de veiligheid van zowel de mensen als onze apparatuur te waarborgen. Wij streven ernaar om met deze grondige voorbereiding een soepele implementatie te garanderen en tegelijkertijd de veiligheid en efficiëntie van het proces te waarborgen.

Pre-deployment Survey in actie:

  Wireless Site Survey  WLAN survey

Investeer in een Wireless Site Survey en bespaard kosten achteraf

De kosten zijn eigelijk een investering om achteraf geld te besparen. Efficiëntie staat centraal bij een Wireless Site Survey. Het vermijden van onnodige kosten en tijdverlies is al een reden om een Wireless Site Survey te laten doen. Onze grondige aanpak garandeert dat bekabeling pas wordt aangelegd nadat een uitgebreide survey is uitgevoerd.

Op die manier voorkomen we dat de verbinding niet naar behoren werkt of dat het WiFi-signaal bepaalde apparaten niet bereikt. Dit zorgt niet alleen voor een vlotte implementatie, maar bespaart ook kostbare middelen die anders zouden worden besteed aan het herconfigureren van het netwerk en het verleggen van WiFi-aansluitpunten  en voorkomt u dat de capaciteit op bepaalde plekken niet voldoet…

De investering van een Wireless Site Survey variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het te bestrijken gebied, de complexiteit van de omgeving, het aantal benodigde metingen en de specifieke behoeften van het draadloze netwerk. Wij leveren kwalitatieve uitgebreiden surveys al vanaf enkele honderden euro tot duizenden euro’s bij grootte en complexe WiFi site surveys.

Een wireless site survey biedt de volgende voordelen:

 1. Voorkom dat er onnodige dure kabels worden gelegd op plaatsen waar ze later zouden moeten worden verplaatst. Hierdoor worden installatiekosten geminimaliseerd
 2. Zorgt voor een doordachte plaatsing van WiFi access points voor maximale dekking.
 3. Helpt bij het identificeren van gebieden met zwakke of sterke signalen, waardoor de prestaties worden geoptimaliseerd.
 4. Detecteert en minimaliseert interferentie van andere draadloze apparaten, waardoor de betrouwbaarheid van het netwerk toeneemt.
 5. Geeft inzicht in het aantal gebruikers en hun gebruikspatronen, wat helpt bij capaciteitsplanning.
 6. Verbetert de algehele stabiliteit en prestaties van het wireless netwerk.
 7. Biedt gegevens voor proactief beheer en onderhoud van het wireless netwerk.
 8. Het uitvoeren van een site survey draagt bij aan een efficiënt, betrouwbaar en goed presterend draadloos netwerk.

Kortom, met het laten doen van een Wireless Site Survey optimaliseren we niet alleen uw netwerkprestaties, maar besparen we ook uw waardevolle tijd en geld. Nadat alles is ingemeten kunnen we verder het wifi netwerk aanleggen

wifi survey

(Post-Deployment)  Validation Surveys – op locatie:

Zodra uw draadloze netwerk na de installatie operationeel is, richten onze post-implementatiesurveys zich op het valideren van de daadwerkelijke prestaties in vergelijking met het initiële ontwerp en de gestelde vereisten. Deze evaluaties vinden zowel plaats voor de livegang als tijdens de periode na installatie. In de praktijk wordt het netwerk vaak al enkele dagen in productie genomen, waarna wij grondige on-site beoordelingen uitvoeren om te verifiëren of alle implementaties conform het ontwerp zijn uitgevoerd.Tijdens deze beoordelingen controleren we de signaalsterkte en dekking, onderzoeken we mogelijke interferentie en verifiëren we of de juiste configuraties zijn toegepast op de draadloze apparatuur.
Tevens beoordelen we of de access points op de optimale locaties zijn geplaatst en controleren we de positionering van de antennes. Al deze stappen zijn van essentieel belang om ervoor te zorgen dat uw netwerk voldoet aan de hoogste normen en prestatievereisten. Deze kritieke evaluatie stelt ons in staat om eventuele problemen snel te identificeren en op te lossen, met als uiteindelijk doel het waarborgen van optimale prestaties.

Indien u ervoor kiest geen validatiesurvey uit te voeren, zullen gebruikers zelf de validatie onbewust doen. U krijgt meldingen hiervan en zult na de gebruikers frustatie overgaan tot actie. Een validatiesurvey is een proactieve benadering om mogelijke problemen te identificeren nog voordat ze zich voordoen. – Andy Stevens – Owner MetaWiFi

Het wordt helaas vaak niet proactief gedaan maar pas wanneer er probemen zijn, echter is het is essentieel om jaarlijks een Validatie survey uit te voeren, vooral na verplaatsingen van kasten, wijzigingen in de indeling van ruimtes. Als preventieve maatregel voor een consistent werkend draadloos netwerk volgens het oorspronkelijke ontwerp.

Predictive design:

Zoals u hierboven kunt lezen zijn al onze wireless inmetingen, intensief en gronding. En bent u verzekerd van een gegarandeerd kwalitatief goed werkend WiFi netwerk! Echer als uw buget het niet toelaat kunt u er ook voor kiezen om eerst een predictive ontwerp en assesment te doen. Hierbij komt de wireless engineer niet onsite. We adviseren dan wel altijd nog een Post-Deployment Validation Survey na de oplevering te doen.

Onze predictieve onderzoeken maken gebruik van geavanceerde modelleringshulpmiddelen om op afstand de draadloze gereedheid van uw locatie te beoordelen. Door de fysieke omgeving, potentiële interferentie en gebouwstructuren te analyseren, leveren we een gedetailleerd rapport waarin de optimale plaatsing van toegangspunten (AP’s) wordt aangegeven voor maximale dekking en prestaties.

Hieronder een overzicht van de verschillende type wireless surveys die wij leveren:

MetaWiFi Wireless Surveys

Bij MetaWiFi begrijpen we de cruciale rol die een robuuste wireless infrastructuur speelt in de dynamische bedrijfsomgeving van vandaag. Om het succes van uw draadloze netwerk te waarborgen, bieden we een scala aan onderzoeken, elk ontworpen om te voldoen aan specifieke behoeften en fasen van implementatie.

Neem contact op

Heeft u een probleem met uw huidige WiFi netwerk?

Bij problemen in uw huidige WiFi netwerk voeren wij een Troubleshooting/Gap Analysis uit, dit ook een Wireless Survey met als doel het probleem identificeren waarna het probleem verholpen kan worden. U leest hier meer over op onze Wireless troubleshooting dienst pgina

Veel IT bedrijven doen WiFI er even bij. En gebruiken wat tools om een predictive survey te maken. Vaak missen ze diepgaande kennis van hoe WiFi echt werkt. De meest ernstige fout die een engineer kan maken bij het uitvoeren van WiFi-surveys, is om de professionele tools de leiding te laten nemen. Laat de tool niet de professional zijn bij het ontwerpen van WiFi-netwerken! Bij MetaWiFi begrijpen we dit, maar het nummer 1 probleem dat we vaak tegenkomen bij problemen met WiFi is een slecht WiFi-ontwerp of zelfs helemaal geen WiFi-ontwerp.

Wat nu? Maak je geen zorgen, wij staan voor je klaar om je te helpen.

Neem contact op 

WiFi problemen oplossen
wifi site survey

Wireless site surveys, ook in restricte gebieden.

Wireless site surveys in meer gerestricteerde gebieden vergt een goede uitrusting en het opvolgen van de regels van de klant. Omgevingen waar de aanwezigheid van bacteriën of het potentieel voor de verspreiding van ziektes een aanzienlijke zorg is, vereisen zorgvuldige planning en strikte naleving van veiligheidsprotocollen. In deze speciale omgevingen staat de stricte naleving van de veiligheids protcollen en een het doen van een veilige wireless site survey voor de omgeving voorop. Elke compromis ernstige gevolgen kan hebben voor zowel personeel als de omliggende gemeenschap en wij nemen ons werk erg serieus!

De eerste stap bij het uitvoeren van een draadloze site survey in dergelijke omgevingen omvat een uitgebreide risicobeoordeling. Dit omvat het identificeren van mogelijke bronnen van besmetting en het begrijpen van de specifieke vereisten voor draadloze connectiviteit. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan gebieden met het hoogste risico op microbiële aanwezigheid, waarbij draadloze apparatuur strategisch wordt geplaatst om het risico op besmetting te minimaliseren.

Veiligheidsmaatregelen

Veiligheidsmaatregelen spelen ook een cruciale rol bij draadloze site surveys binnen high containment units. Het implementeren van encryptieprotocollen, sterke authenticatiemechanismen en toegangscontroles helpt gevoelige gegevens te beschermen en ongeautoriseerde toegang tot het draadloze netwerk te voorkomen. Bovendien kan continue monitoring van de draadloze omgeving eventuele afwijkingen of verdachte activiteiten detecteren die een beveiligingsrisico kunnen vormen.

Samenwerking tussen WiFi experts en veiligheidsprofessionals

Samenwerking tussen experts op het gebied van draadloze technologie, veiligheidsprofessionals en personeel met expertise in specifieke containmentvereisten is essentieel. Deze multidisciplinaire aanpak waarborgt dat de draadloze site survey wordt uitgevoerd met de hoogste aandacht voor veiligheid en beveiliging, waarbij de potentiële risico’s van bacteriële aanwezigheid of de verspreiding van ziekten in deze gespecialiseerde omgevingen worden geminimaliseerd. Veiligheid blijft de hoogste prioriteit gedurende elke fase van het draadloze site survey proces, met de nadruk op het beschermen van zowel de menselijke gezondheid als de integriteit van de containmentfaciliteit.

Vraag een WiFi Site Survey aan

Wij zijn verheugd om een grondige WiFi Site Survey uit te voeren, zowel rechtstreeks voor onze klanten als in opdracht van IT-bedrijven die onze expertise inhuren. Neem daarvoor direct contact met ons  op. Wij streven er na om binnen 48 uur een terugkoppeling te geven.

  Voeg alvast plattegrond toe van het pand,dit versneld de doorlooptijd
  TIP: meerdere bestanden? pak ze in een ZIP bestand in en voeg ze toe aan de bijlage.

  Dit formulier gebruikt Akismet om spam te verminderen. Leer hoe je gegevens worden verwerkt.