Het Internet der Dingen (IoT) is de onderlinge verbinding van dingen (zowel fysiek als virtueel, mobiel als stationair) door middel van verbindingsprotocollen en gegevensoverdrachtprotocollen, die het mogelijk maken om de dingen op elk moment en elke locatie te monitoren, te meten, aan te sturen en ermee te communiceren.
Wij helpen jouw bedrijf efficiënter te maken door slimme IoT sensoren in te zetten.
Sinds eind 2023 zijn CO₂-meters verplicht in elk klaslokaal
Om de luchtkwaliteit in scholen te verbeteren, is het vanaf nu verplicht om in alle klaslokalen een werkende CO₂-meter te installeren. Dit besluit, genomen door het ministerie van Onderwijs, is onderdeel van een bredere inspanning om de gezondheid en het welzijn van leerlingen en docenten te waarborgen. Naast CO₂-meters krijgen scholen ook extra ondersteuning bij het effectief inzetten van luchtreinigers.
Bent u een school of gemeente die hulp nodig heeft met het realiseren van een gezond binnenklimaat? Wij staan klaar om te ondersteunen bij de aanschaf, installatie en het gebruik van CO₂-meters en luchtreinigers. Ons team van specialisten helpt u met advies op maat en praktische oplossingen, zodat elke klas profiteert van een frisse en veilige leeromgeving.
Neem contact met ons op en ontdek hoe wij kunnen helpen om een gezonde luchtkwaliteit in uw school te waarborgen.
Maak foto’s van dieren of planten zonder aanwezig te zijn.
Het vastleggen van wilde dieren in het bos is een uitdagende en lonende bezigheid die zowel geduld als de juiste technologie vereist. Om dieren in hun natuurlijke omgeving op een unieke manier te fotograferen, is een camera met geavanceerde connectiviteit essentieel. Een technologie die hierbij steeds meer terrein wint, is WiFi-Halow, die samen met bedrade connectiviteit een wereld van mogelijkheden biedt voor wildlife-fotografen. In dit artikel leggen we uit hoe deze technologieën je helpen om moeiteloos de natuur in beeld te brengen en waarom ze een gamechanger zijn voor dierenfotografie.
Waarom WiFi-Halow geschikt is?
WiFi-Halow is een nieuwe draadloze technologie die speciaal is ontworpen om over lange afstanden te werken met een lager energieverbruik maar een hogere data snelheid waardoor het maken van foto’s mogelijk is. In vergelijking met traditionele WiFi of LoraWan biedt WiFi-Halow.
Met WiFi-Halow kun je de camera gemakkelijk op afstand bedienen en beelden verzenden, zelfs als je honderden meters verderop bent.
Automatische foto bij beweging
Door de camera in te stellen om automatisch foto’s te maken bij gedetecteerde beweging, zorg je ervoor dat je geen enkel moment mist. Wanneer een dier langs de lens beweegt, wordt er direct een foto gemaakt en kun je deze via WiFi-Halow ontvangen. Dit bespaart tijd en verhoogt de kans op het vastleggen van zeldzame of vluchtige momenten.
Automatische triggers en real-time alerts
Stel je camera in om meldingen te sturen wanneer beweging wordt gedetecteerd. Zo kun je snel reageren en de camera bedienen via WiFi-Halow, zelfs als je niet ter plaatse bent.
Het vastleggen van dieren in een bos brengt unieke uitdagingen met zich mee, maar door gebruik te maken van geavanceerde technologieën zoals WiFi-Halow en bedrade connectiviteit kun je deze uitdagingen omzetten in kansen. Deze technologieën stellen je in staat om op afstand de natuur te verkennen, de camera flexibel in te zetten en onder wisselende omstandigheden indrukwekkende beelden te maken. Of je nu een ervaren fotograaf bent of net begint met wildlife-fotografie, de kracht van WiFi-Halow en een betrouwbare verbinding zullen je helpen om prachtige momenten vast te leggen zonder de natuur te verstoren.
Slimme sensoren die veemonitoring verbeteren
Slimme sensoren, maakt veemonitoring eenvoudiger en effectiever dan ooit.
Hiermee bieden we boeren waardevolle inzichten in de gezondheid, activiteit en leefomstandigheden van hun dieren, waardoor ze snel kunnen reageren op potentiële problemen en de algehele efficiëntie van het beheer kunnen verbeteren. Of het nu gaat om het optimaliseren van beweiding, het verbeteren van voortplantingsbeheer of het waarborgen van een comfortabele leefomgeving, slimme sensoren zijn een essentieel hulpmiddel voor moderne veehouders die streven naar duurzame en efficiënte landbouw. Een aantal voorbeelden zijn:
Omgevingsbewaking
Slimme sensoren meten omgevingsfactoren zoals temperatuur en vochtigheid, zodat boeren bij extreme omstandigheden snel kunnen reageren door bijvoorbeeld ventilatie aan te passen of extra water te geven.
Slimme waarschuwingen
Sensorgestuurde waarschuwingen informeren boeren wanneer drempels worden overschreden, zoals afwijkende activiteit of onveilige temperaturen, zodat ze snel kunnen ingrijpen en automatische systemen kunnen activeren.
Locatiebepaling
Met locatiebepaling kunnen boeren de positie van dieren volgen, handig voor het vinden van afgedwaalde dieren, bewaken van beweiding, en detecteren van afwijkend gedrag.
Optimaliseer gebouwbeheer met geavanceerde bewegingsdetectie en Temperatuursensoren
Slimme bewegings- en temperatuursensoren een waardevolle aanvulling om het comfort, de efficiëntie en de veiligheid in een gebouw te verhogen. Dankzij de draadloze technologie en geavanceerde detectiemogelijkheden kunnen ze bijdragen aan kostenbesparingen, energie-efficiëntie en een betere gebruikerservaring in verschillende soorten gebouwen. Of het nu gaat om het optimaliseren van ruimtegebruik, het verlagen van energiekosten, of het verbeteren van de beveiliging
De inzet van deze sensoren maakt slimme en effectieve gebouwbeheeroplossingen mogelijk.
Kantoor bezettingsgraad meter
Na maanden van thuiswerken keerde Sarah terug naar het kantoor van InnovateTech, waar alles nu veel moderner en efficiënter was. In plaats van rond te dwalen op zoek naar een vrije werkplek, opende ze een app op haar telefoon. Dankzij Desk & Seat Occupancy Sensors kon ze precies zien welke bureaus en vergaderzalen beschikbaar waren.
Deze slimme sensoren, onzichtbaar onder bureaus en stoelen geplaatst, detecteren of een werkplek in gebruik is. Wanneer iemand vertrekt, geeft de sensor aan dat de plek weer vrij is. Voor Sarah en haar collega’s betekende dit minder tijdsverlies en een betere werkervaring, vooral op drukke dagen.
Ook voor het facilitaire team waren de sensoren een zegen. In plaats van handmatig de bezetting te monitoren, kregen ze via de sensoren gedetailleerde data over het gebruik van werkplekken en vergaderruimtes. Dit stelde hen in staat het kantoor slimmer in te richten en energie te besparen, doordat bijvoorbeeld verlichting en verwarming alleen aan stonden waar mensen daadwerkelijk waren.
Door de flexibiliteit die de sensoren boden, voelde Sarah zich minder gestrest. Ze wist altijd dat ze snel een geschikte werkplek kon vinden. InnovateTech had met deze technologie een toekomstbestendige werkplek gecreëerd, waarin gemak, efficiëntie en welzijn samenkwamen.