Laat uw bedrijfsnetwerk aanleggen door MetaWifi

Vandaag de dag is bij alle bedrijven in Nederland een bedrijfsnetwerk haast niet weg te denken. Een bedrijfsnetwerk zorgt ervoor dat alle ICT-apparatuur en machines in verbinding met computers staan. Heeft u een nieuw bedrijfspand? Dan kunt u door MetaWifi uw bedrijfsnetwerk laten aanleggen.

Als u een uitstekend stabiel en snel WiFi netwerk hebt laten aanleggen, maar uw bedrade bedrijfsnetwerk heeft niet genoeg capaciteit of andere problemen. Dan kunt u het beste direct uw bedrade bedrijfsnetwerk laten verbeteren of soms zelf helemaal of deels laten vervangen. Op deze manier hoeft u geen zorgen te maken dat uw WiFi netwerk niet performed door achterliggende problemen.

Waarom werkt MetaWiFi alleen met A-merken?
Hoewel het misschien verleidelijk kan zijn om voor goedkopere opties te gaan bieden A-merk netwerkoplossingen over het algemeen meer voordelen

  1. Betrouwbaarheid en Prestaties: A-merk netwerkapparatuur wordt getest en geoptimaliseerd om betrouwbaarheid en prestaties te bieden. Dit is vooral belangrijk als je bedrijfskritieke toepassingen hebt die hoge snelheden en minimale uitvaltijd vereisen. Betere prestaties zorgen ervoor dat je netwerk soepel blijft draaien, wat de productiviteit en tevredenheid van gebruikers ten goede komt.
  2. Kwaliteit van Componenten: A-merk switches maken gebruik van hoogwaardige componenten en materialen die duurzamer zijn en een langere levensduur hebben. Dit betekent dat je minder snel te maken zult hebben met uitval of storingen, wat op de lange termijn kostenbesparend kan zijn.
  3. Geavanceerde Functies: A-merk switches bieden geavanceerde functies zoals Quality of Service (QoS), Virtual LANs (VLANs), Layer 3 routing en beveiligingsmechanismen. Deze functies kunnen essentieel zijn voor complexe netwerkomgevingen waar verschillende soorten verkeer en gebruikers moeten worden beheerd.
  4. Ondersteuning en Garantie: A-merken bieden uitgebreidere technische ondersteuning en garantieopties. Als er problemen zijn, kun je rekenen op professionele hulp om snel oplossingen te vinden en downtime tot een minimum te beperken.
  5. Toekomstbestendigheid: A-merken investeren vaak in onderzoek en ontwikkeling, waardoor hun apparatuur beter is voorbereid op toekomstige technologische ontwikkelingen en standaarden.
  6. Fine tuning: Niet elk netwerk is hetzelfde en heeft optimalisaties nodig zodat het de beste prestatie kan leveren voor uw omgeving. Met hoogwaardige apparatuur kunnen we dit 100% afstellen op uw omgeving.
WiFi op kantoor

Heeft u welleens nagedacht over een kantoor met alleen WiFi ?

Een kantoor met alleen is helemaal geen gek idee in deze tijd.
De WiFi Only strategie of ook wel in amerikaanse termen een “All Wireless Office” (AWO) genoemd.

Dat WiFi is niet minder veilig is echt achterhaald. Sterker nog de kans is groot dat wanneer u een netwerk kabel in een aansluitpunt steekt u al direct het bedrijfsnetwerk en het internet op kan. Terwijl u bij het WiFi netwerk eerst moet authenticeren. Dit kan gebasseerd zijn op de gebruikersnaam en wachtwoord van de gebruik, een certificate of een password.

Veiligheid
De beveiliging van het brade en draadloze bedrijfsnetwerken is van cruciaal belang. Met moderne encryptieprotocollen en geavanceerde authenticatiemethoden kunnen bedrijven een veilige werkomgeving waarborgen. Door het implementeren van sterke beveiligingsmaatregelen wordt voorkomen dat ongeautoriseerde toegang tot het netwerk plaatsvindt, en wordt de integriteit van gevoelige bedrijfsinformatie gewaarborgd.

Hieronder een aantal voordelen als u kiest voor deze strategie. Wij helpen u graag met de aanpak.

Schaalbaar:
Uitbreiding kan heel snel (er hoeven geen extra kabels of trace’s te worden aangelegd).
Als er bijvoorbeeld 10 of 20 meer medewerkers bij komen

Kosten effectief:

  • Minder netwerk hardware
  • Minder kabel verbindingen
  • Minder licenties

Duurzaam verbonden via Wi-Fi

“Transformeer naar een WiFi-only Gebouw en Verminder de Ecologische Voetafdruk van uw Bedrijf”

MetaWiFi is de afgelopen jaren gegroeid en heeft zijn diensten geprofessionaliseerd. Naast ons consultancy-bedrijf waarin we netwerk- en voornamelijk Wi-Fi-problemen analyseren en verhelpen, zijn we steeds vaker bedrijven gaan helpen met de Wi-Fi First-strategie. Hierbij wordt Wi-Fi als eerste keuze gebruikt om toegang tot het internet en bedrijfsnetwerken mogelijk te maken. Doordat servers niet meer lokaal hoeven te draaien, zijn er minder aansluitingen nodig, waardoor het aantal netwerkpoorten sterk gereduceerd kan worden. Dit stelt bedrijven in staat om over te stappen naar een Wi-Fi First-strategie.

Steeds meer bedrijven stappen over naar een “All Wireless Office”-omgeving  vanwegen de verschillende voordelen en de manier waarop mensen werken.

Enkele redenen zijn dat werknemers met WiFi vrijer kunnen bewegen binnen het kantoor of de werkruimte zonder beperkt te zijn door fysieke kabels. Dit is vooral handig in moderne werkomgevingen waar flexibiliteit en mobiliteit worden gestimuleerd. Kosten worden bepaard omdat er minder bekabeling nodig is, enkel naar het Access-Point en vaste apparatuur zoals schermen en bijvoorbeeld printers. Een goed ingericht WiFi netwerk voldoet aan etrouwbare connectiviteit.

Veel bedrijven omarmen de BYOD-cultuur, waarbij werknemers hun eigen apparaten, zoals laptops, tablets en smartphones, gebruiken voor werkdoeleinden. WiFi is essentieel om deze apparaten naadloos met het bedrijfsnetwerk te verbinden.

Daarnaast zien we ook een verschuiving naar cloudgebaseerde services waardoor afhankelijkheid van lokale servers verminderd. Steeds meer bedrijfsapplicaties en -gegevens bevinden zich in de cloud. Toegang tot het internet vanaf elke locatie is daarom belangrijker geworden dan een bedrade verbinding op locatie.

Samengevat biedt het aanleggen van een AWO bedrijfsnetwerk een moderne, flexibele en efficiënte oplossing die de behoeften van hedendaagse bedrijven ondersteunt. Door gebruik te maken van geavanceerde draadloze technologieën kunnen organisaties niet alleen de productiviteit van hun medewerkers verbeteren, maar ook een agile en toekomstbestendige infrastructuur opbouwen die zich gemakkelijk aanpast aan veranderende bedrijfsbehoeften.

Bedraad netwerk als basis

Hoewel draadloze technologieën zoals WiFi een essentiële rol spelen in moderne communicatie, is het belangrijk om te erkennen dat de prestaties van draadloze netwerken afhankelijk zijn van een goed ontworpen en functionerend bedraad netwerk dat als basis fungeert. De integratie van zowel bedrade als draadloze componenten zorgt voor een robuust en efficiënt netwerk dat aan de behoeften van gebruikers kan voldoen. Apparatuur dat op een plek stil staat, zoals het koffie zet automaat, de printer en de video call unit zou je altijd bedraad moeten aansluiten. Niet omdat het het WiFi niet betrouwbaar genoeg is, maar om het WiFi te ontlasten.

WiFi op kantoor

De technologie in het Wi-Fi landschap gaat met sprongen voorruit. Met de dienst “MetaWifi Assurance” onderhoudt MetaWiFi uw WiFi netwerk zodat het altijd up-to-date is, waardoor u kunt genieten van een veilig en stabiel netwerk. Wilt u ook een netwerk met sterren status en minder risico, minder kosten en meer waarde voor een vast bedrag per maand? Alle goed werkende WiFi netwerken beginnen met een Wireless Site Survey als onderdeel van een goed WiFi ontwerp.

bedrijfs netwerk aanleggen

Waar bestaat een bedrijfsnetwerk uit?

Een bedrijfsnetwerk bestaat uit bekabeling, actieve en passieve componenten. Bij een bedrijfsnetwerk aanleggen, is het belangrijk dat de componenten en kabels goed op elkaar worden afgestemd. Gebeurt dit niet, dan zal het netwerk niet naar behoren werken ook al zijn de kabels en componenten van een kwalitatief hoogwaardige kwaliteit.

Bedrijfsnetwerk aanleggen: waarmee rekening houden?

Bij een bedrijfsnetwerk aanleggen, kunnen verschillende materialen worden gebruikt. Welke materialen het beste kunnen worden gebruikt, hangt van een aantal factoren. We benoemen deze factoren hieronder.

De omgeving waarin het bedrijfsnetwerk zich zal bevinden

De omgeving waarin het bedrijfsnetwerk zich zal bevinden, heeft een grote invloed op de materialen die zullen worden gebruikt om een bedrijfsnetwerk aan te leggen. Er zijn twee soorten omgevingen: de kantooromgeving en de industriële omgeving.

We spreken van een kantooromgeving als het pand kleinere ruimtes bevat en weinig tot geen grote machines. In een kantooromgeving zijn er doorgaans veel verdiepingen, vergaderruimtes of kantoorwerkplekken.

Een industriële omgeving bestaat juist wel uit grote ruimtes waarin veel (industriële) machines staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een productiehal of magazijn. Het is erg belangrijk om na te gaan wat in wat voor een industriële omgeving we een bedrijfsnetwerk moeten aanleggen. Bestaat de ruimte bijvoorbeeld uit meerdere koelcellen? Dan moeten de kabels wel tegen de lage temperatuur in de omgeving kunnen, zodat ze goed blijven functioneren.

 

Contact opnemen

bedrijfs netwerk aanleggen

Hoe zwaar het netwerk belast zal worden

Hoe zwaarder een netwerk zal worden belast, hoe hoger de kwaliteit van het bedrijfsnetwerk zal moeten zijn. Wanneer een bedrijfsnetwerk veel belast zal worden, moet het netwerk grote prestaties leveren. Hiervoor moet het netwerk aan hogere eisen voldoen, dan wanneer het netwerk niet intensief belast zal worden. Bij een netwerk dat niet zwaar belast zal worden, is het al voldoende dat het netwerk aan de basisprincipes van een bedrijfsnetwerk voldoet.

De bouwkundige omvang van het gebouw waarin het netwerk moet worden aangelegd

De ligging van het gebouw en de afstand die tussen de verbindingen zal moeten worden afgelegd, heeft grote invloed op welke type verbinding er moet worden gebruikt bij het aanleggen van een bedrijfsnetwerk. Zullen sommige afstanden groter dan 90 meter zijn? Dan kunnen we beter glasvezel en geen koper gebruiken. Bovendien bepaalt de ligging van het pand of er bij het bedrijfsnetwerk aanleggen afgeschermde materialen nodig zijn. Staat het pand bijvoorbeeld in de buurt van een vliegveld, kerncentrale of dergelijke? Dan zijn afgeschermde materialen nodig, omdat het netwerk anders door de omgeving verstoord kan worden.