Een WiFi netwerk aanleggen? MetaWifi maakt het in orde!

Bij de het aanleggen van een betrouwbaar wifi-netwerk is het essentieel om de juiste stappen te volgen voor een optimale dekking en prestaties. Een cruciale fase in dit proces is het uitvoeren van een grondige Site Survey. In deze tekst ontdek je waarom een WiFi Site Survey van vitaal belang is voor een succesvolle wifi-installatie en hoe dit bijdraagt aan een stabiel en snel draadloos netwerk.

Een wifi-netwerk aanleggen gaat verder dan het simpelweg installeren van access points. Om te zorgen voor een optimale dekking en prestaties, is het uitvoeren van een Wireless Site Survey noodzakelijk. Deze survey analyseert de fysieke omgeving, identificeert mogelijke interferentiebronnen en bepaalt de beste locaties voor access points. Met focus op het sleutelwoord “wifi netwerk aanleggen” zorgt een Wireless Site Survey voor een doordachte planning en optimalisatie van het netwerk.

wifi netwerk aanleggen

Hoe leggen wij professioneel WiFi aan?

Er komt veel meer kijken bij het aanleggen van een professioneel WiFi netwerk dan de meeste mensen denken. Zo is het belangrijk dat voor dat het netwerk wordt aangelegd, er eerst een aantal dingen gebeuren. Daarom gaan wij op een bepaalde manier te werk. We leggen onze werkwijze hieronder uit.

Voor een succesvolle installatie van wifi is het van groot belang om de juiste apparatuur te selecteren en te configureren. Het sleutelwoord “installatie wifi” benadrukt dat de Wireless Site Survey een cruciale rol speelt bij het bepalen van de technische vereisten en het optimaliseren van de instellingen. Door vooraf inzicht te krijgen in de specifieke behoeften van de omgeving, kunnen installateurs een wifi-netwerk implementeren dat voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van snelheid, betrouwbaarheid en dekking

Stap 1: inventarisatie huidige netwerk en wensen nieuwe netwerk

Voordat we kunnen beginnen met de wifi installatie, is het voor ons belangrijk om te weten waar het wifi netwerk aan moet voldoen.
Is de bekabeling modern genoeg om de nieuwe WiFi hardware te ondersteunen. Waarvoor gaat u het WiFi netwerk gebruiken, wat als het niet werkt? Hoeveel gebruikers moeten er worden ondersteund? Zijn er bepaalde integraties of koppelingen nodig en worden er bijvoorbeeld realtime applicaties gebruikt zoals teams, om de video bellen via wifi?

Stap 2: Wireless Site Survey (op locatie)

Nadat wij uw wensen in kaart hebben gebracht, is het een goed idee om door ons ook een Wireless Site Survey te laten uitvoeren. Dankzij zo’n survey komen wij erachter hoe wij uw WiFi-netwerk het beste kunnen inrichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat eventuele stoorzenders zouden kunnen zijn en hoeveel acces points er nodig zullen zijn. Met een wireless survey komen we erachter hoe het signaal propageerd om overal genoeg dekking te hebbem , waar de access-points het beste geplaats moeten worden en waar e.v.t extra capaciteit vereist is.

wifi netwerk aanleggen
wifi netwerk aanleggen

Stap 3: Een professioneel WiFi-netwerk laten ontwerpen

Nu wij weten hoe uw omgeving werkt en alles in kaart hebben gebracht maken wij een ontwerp en een rapportage. Daarbij ontvangt u ook een wireless site survey rapportage en een installatie rapport als deliverable.

Stap 4: De professioneel WiFi installatie kan beginnen

Met het installatie rapport kunnen onze monteurs of uw eigen installatie bedrijf de WiFi gaan aanleggen. Het rapportage rapport bevat de gegevens waarmee uw netwerk engineers de WiFi kunnen instellen. Hier kunnen wij ook uiteraard bij ondersteunnen.

Stap 5: Wireless evaluatie Survey (op locatie)

Nadat wij het netwerk hebben aangelegd, kunnen wij een evaluatie uitvoeren. Dit noemen wij de Wireless post deployment survey. Tijdens deze survey controleren wij of de prestatie en de dekking van het netwerk voldoet aan de criteria die wij in het ontwerp hebben opgenomen.

Een WiFi installatie bespaard kosten

Bij een WiFi newerk aanleggen is het niet alleen cruciaal om access points te plaatsen, maar ook om kostenbesparende beslissingen te nemen voorafgaand aan de installatie. Een gedegen Site Survey vormt de sleutel tot een betrouwbaar en efficiënt draadloos netwerk, waarbij vooraf bepaald wordt waar aansluitpunten gemaakt moeten worden en waar access points het beste gepositioneerd kunnen worden. Ontdek hoe een professionele aanpak, geleid door een Site Survey, niet alleen de prestaties optimaliseert maar ook kosteneffectief is.

Een grondige Wireless Site Survey

Een grondige Wireless Site Survey voor het aanleggen van een wifi-netwerk biedt niet alleen inzicht in de optimale plaatsing van access points, maar ook in het strategisch bepalen van aansluitpunten. Door van tevoren te weten waar deze punten moeten komen, kunnen aanzienlijke kosten worden bespaard, aangezien het vermijden van het verleggen van aansluitpunten vaak duur is. Dit resulteert in een doelgerichte installatie en minimaliseert onverwachte kosten.

Daarnaast komt een voorafgaande Site Survey ook ten goede aan de prestaties van het wifi-netwerk. Door van tevoren te bepalen waar access points het meest effectief zijn, wordt voorkomen dat ze later moeten worden verplaatst vanwege slechte dekking of interferentie. Deze vooruitziende aanpak zorgt niet alleen voor een optimale signaalsterkte maar bespaart ook op herinstallatiekosten en ongemak voor gebruikers.

Kies voor een kostenbesparende aanpak bij het aanleggen van wifi-netwerken door te investeren in een professionele Site Survey.
Door vooraf de ideale locaties voor aansluitpunten en access points te bepalen, worden onnodige kosten vermeden en wordt de efficiëntie van het draadloze netwerk gemaximaliseerd. Met een doordachte en strategische benadering geniet je niet alleen van optimale prestaties maar bespaar je ook op onverwachte uitgaven. Maak gebruik van de voordelen van een WiFi Site Survey en realiseer een wifi-netwerk dat aan de hoogste eisen voldoet, zowel technisch als financieel.

Contact

Wilt u professioneel WiFi van MetaWifi? Neem dan gerust contact met ons, want wij gaan graag voor u aan de slag!