Hoe kunt u zelf het signaal versterken van WiFi?

WiFi is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De kassasystemen van de meeste winkeliers werken op WiFi en bij ontzettend veel bedrijven is het belangrijk dat een WiFi-verbinding altijd goed werkt. Wanneer dat niet het geval is, kunnen veel werknemers hun werkzaamheden niet meer naar behoren of zelfs helemaal niet meer uitvoeren. Heeft u op sommige plekken in het gebouw last van een slecht WiFi-bereik? Vaak kan het al helpen om het signaal te versterken. U leest er hier meer over.

Welk bereik mag u van een WiFi signaal verwachten?

Het bereik dat u van een WiFi-verbinding is oneindig, echter zal uw apparatuur het WiFi signaal niet meer kunnen detecteren 3db boven de noise floor dit is meestal -85dBm.
Het bereik wordt beinvloed door objecten zoals muren, kasten en wanden maar zelfs de luchvochtigheid.

Hoe kunt u het signaal versterken?

Wanneer een WiFi netwerk altijd naar behoren in uw pand heeft gewerkt, maar u ineens een slecht signaal merkt, is de kans groot dat er iets aan de hand is. Er zijn meerdere factoren die een slecht signaal kunnen veroorzaken. Om te erachter te komen wat er bij u aan de hand is, dient u de oorzaak te achterhalen

Hoe kunt u de oorzaak achterhalen?

Het eerste wat u kunt doen, is controleren of uw modem nog wel goed werkt. Probeer bijvoorbeeld op uw laptop een video via het WiFi netwerk af te spelen. Lukt dit niet (naar behoren)? Dan kunt u onderstaande maatregelen treffen om het signaal te versterken.

Controleer of het modem wel op de juiste plek staat

Het is belangrijk dat het modem op een goede plek staat. Als dit niet het geval is, kan dat een slechter WiFi signaal veroorzaken. Controleer daarom of het modem wel op de juiste plek staat. Check of het modem niet in een afgesloten (meter)kast staat en of het modem niet in de buurt van andere elektronische apparaten staat. Is 1 van deze dingen wel het geval? Dan raden wij u aan om het modem (of de andere elektrische apparaten) te verplaatsen. Wilt u het modem toch in een gesloten kast hebben? Dan kunt u het apparaat het beste zo hoog mogelijk in de kast hangen. Nadat u het modem heeft verplaatst, kan het zomaar zo zijn dat het WiFi signaal is verbeterd.

Start de modem opnieuw op

Een modem kunt u opnieuw opstarten door de stekker van het modem uit het stopcontact te halen, even 30 seconden eruit laten en de stekker vervolgens weer in het stopcontact stoppen. Het modem wordt nu opnieuw opgestart. Vaak helpt het opnieuw opstarten van de modem al om het WiFi signaal weer te versterken.

Pas het WiFi-kanaal aan

Helpen bovenstaande maatregelen niet om het signaal te versterken? En zijn er rondom uw huis verschillende WiFi netwerken aanwezig? Bijvoorbeeld van uw buren? Dan kan het nog wel eens heel erg druk zijn op het kanaal waarop uw WiFi-verbinding zit. Hoe meer WiFi netwerken van hetzelfde kanaal gebruikmaken, hoe zwakker het signaal van uw WiFi-verbinding kan zijn. Door van kanaal te veranderen, kunt u het signaal versterken.

Is het signaal versterken niet gelukt?

Lukt bovenstaande niet om het signaal te versterken? Dan is er waarschijnlijk een dieper liggend probleem. Wij van MetaWifi kunnen dit probleem voor u opsporen en oplossen. Wilt u graag onze hulp inschakelen? Neem dan gerust contact met ons op.