Wilt u graag dat wij de WiFi problemen oplossen?

Een Gap analyze moet onsite gedaan worden. Er moet data verzameld worden en het valt onder het optimaliseren van je WiFi netwerk. Pas dan wordt het duidelijk waarom er happeringen  of wegvallen WiFi verbindingen zijn tijdens bijvoorbeeld een Microsoft Teams vergadering?
WiFi heeft voor ons geen geheimen wij kennen het 802.11 protocol goed. Hoewel er modellen zijn voor andere netwerktechnologieën, is wifi simpelweg anders. Het is een unieke netwerktechnologie die specifieke training vereist om er goed mee om te kunnen gaan. Zonder diepgaande kennis en training op het gebied van draadloze technologie kan het oplossen van WiFi problemen veel langer duren, of zelfs buiten de mogelijkheden van het huidige personeel vallen. Geen zorgen wij helpen u en geven uw interne IT team handvaten om WiFi problemen zelf op te lossen.

WiFi problemen oplossen

WiFi problemen oplossen op laag 1 (radio frequentie) niveau?

Door een spectrumanalyse uit te voeren, onderzoeken we het elektromagnetische spectrum en lossen we vervolgens de problemen op. WiFi bevindt zich op de eerste twee lagen van het OSI-model. Wi-Fi is zeer ‘beleefd’: luistert het naar een andere WiFi-transmissie op hetzelfde kanaal of is er andere elektromagnetische energie aanwezig met een sterkte van -85 dBm of sterker? De andere WiFi-apparaten blijven dan stil.

WiFi problemen oplossen op laag 2 (protocol) niveau?

WiFi werkt op laag 1/2 van het OSI model. Soms zijn er problemen in een netwerk die zich bevinden in de hogere OSI-lagen. Middels packet capture zien we alle gegevensstromen van en naar apparaten op een specifiek kanaal. Bijvoorbeeld, kunnen we ontdekken of de driver van een WiFi-adapter het probleem kan zijn of waarom de 4-way hand-shake niet goed verloopt en het inloggen op het netwerk niet succesvol is.

Middels een Wireless site survey (Troubleshooting/Gap Analysis) brengen we de volledige status van een draadloos netwerk in kaart. Hierbij besteden we aandacht aan signalsterkte, kanaalgebruik, kanaalbreedte en de theoretisch maximale snelheid die haalbaar is. Een prestatietest, die beoordeelt of het draadloze netwerk nog steeds aan de gestelde eisen voldoet, maakt onmiskenbaar deel uit van deze evaluatie.

Wat kan een trage of slechtwerkende WiFi-verbinding veroorzaken?

Het draadloze datanetwerk probeert altijd om andere apparaten niet in de weg te staan met hun verbinding met WiFi. Wordt er door veel andere gebruikers tegelijkertijd van hetzelfde WiFi netwerk gebruikgemaakt? Dan moet u de capaciteit van het netwerk met hen delen. U kunt hierdoor een trage of slechtwerkende WiFi-verbinding krijgen.

WiFi problemen in uw bedrijf?

Bent u binnen uw bedrijf al vaker geconfronteerd met slechte Wi-Fi? Een mogelijke oorzaak hiervan kan zijn dat de signalen van uw bedrijfsnetwerk en die van naburige bedrijven elkaar verstoren. Wanneer meerdere naburige bedrijven hun wifi-signalen op dezelfde frequentie wordt uitgezonden onstaat er verstoring. Vergelijkbaar met druk verkeer op een snelweg, dit kan resulteren in een vertraagde wifi-verbinding en heeft gevolgen voor realtime applicaties zoals Teams en Zoom calls.

Het oplossen van wifi-problemen binnen bedrijven vereist een strategische aanpak. Door deze gerichte aanpak kunt u de knelpunten identificeren en effectieve maatregelen nemen om de prestaties van uw wifi-netwerk te verbeteren en het probeem te verhelpen.

Wij staan klaar om uw bedrijf te ondersteunen bij dit proces en uw wifi-ervaring te optimaliseren.

Contact opnemen

wifi problemen oplossen

De 5 gigahertz band

Hoewel de 5 gigahertz band minder goed door objecten heen kan door kortere radio golfen. Biedt het aanzienlijke voordelen zoals hogere capaciteit en minder interferentie ten opzichte van de 2.4ghz band.

In de professionele inrichting van uw bedrijfsnetwerk worden deze aspecten grondig beoordeeld. Strategisch geplaatste en geconfigureerde access points, in combinatie met het gebruik van meerdere access points die naadloos samenwerken, dragen bij aan een naadloze en efficiënte draadloze omgeving. Vooral in drukke bedrijfsomgevingen kan exclusief gebruik van de 5 gigahertz band een effectieve oplossing zijn voor het oplossen van WiFi-problemen.

Voor bedrijfsnetwerken wordt ten zeerste aangeraden om te focussen op de 5 gigahertz of 6 gigahertz band. De 2,4 gigahertz band kan onbetrouwbaar worden, met name bij het gebruik van meer dan 3 access points, wat kan resulteren in co-channel interferentie en prestatieproblemen. Door bewust te kiezen voor de 5 gigahertz of 6 gigahertz band minimaliseert u deze interferentie, wat de algehele betrouwbaarheid en prestaties van uw bedrijfs-WiFi-netwerk bevordert. Ontdek onze professionele aanpak voor een geoptimaliseerd en betrouwbaar zakelijk WiFi-netwerk.

 

Een WiFi assesment laten uitvoeren geeft inzicht in de problemen

Indien uw internet regelmatig uitvalt of u een trage internetverbinding ervaart, is het sterk aanbevolen om een WiFi-meting te laten uitvoeren. Tijdens deze meting wordt uw volledige internetverbinding geanalyseerd, waardoor mogelijke storingen kunnen worden opgespoord en de invloed van deze storingen op uw netwerk kan worden beoordeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan andere WiFi-netwerken van uw buren die uw eigen verbinding kunnen verstoren. Er kunnen echter ook andere oorzaken zijn. Een WiFi-meting biedt duidelijkheid over de aard van het probleem, zodat het na de meting effectief kan worden opgelost.

Vraag hieronder direct een Wi-Fi validatie meting aan, wij nemen binnen 48 uur contact met u op.
U kunt ook ons direct bereiken via onze contact pagina.

    Voeg alvast plattegrond toe van het pand,dit versneld de doorlooptijd
    TIP: meerdere bestanden? pak ze in een ZIP bestand in en voeg ze toe aan de bijlage.

    Dit formulier gebruikt Akismet om spam te verminderen. Leer hoe je gegevens worden verwerkt.