Uw WiFi problemen laten onderzoeken of opzoek naar een second opinion?

Wij meten en analyseren uw netwerk met specialistische tools. In de uitgebreide rapportage geven we de mogelijkheden die u hebt om verbeteringen door te voeren. Een wordt o.a een Packet Capture analyze onsite gedaan. Er wordt data verzameld en gekeken naar mogelijke storingsbronnen. Pas dan wordt het duidelijk waarom er happeringen zijn binnen uw netwerk, uw WiFi verbindingen weg valt tijdens een Teams meeting?

WiFi heeft voor ons geen geheimen wij kennen het 802.11 protocol goed. Hoewel er modellen zijn voor andere netwerktechnologieën, is wifi simpelweg anders. Het is een unieke netwerktechnologie die specifieke training vereist om er goed mee om te kunnen gaan. Zonder diepgaande kennis en training op het gebied van draadloze technologie kan het oplossen van WiFi problemen veel langer duren, of zelfs buiten de mogelijkheden van het huidige personeel vallen. Geen zorgen wij helpen u en geven uw interne IT team handvaten om WiFi problemen zelf op te lossen.

WiFi problemen oplossen

WiFi problemen oplossen op laag 1 (radio frequentie) niveau?

Door een spectrumanalyse uit te voeren, onderzoeken we het elektromagnetische spectrum en lossen we vervolgens de problemen op. WiFi bevindt zich op de eerste twee lagen van het OSI-model. Wi-Fi is zeer ‘beleefd’: luistert het naar een andere WiFi-transmissie op hetzelfde kanaal of is er andere elektromagnetische energie aanwezig met een sterkte van -85 dBm of sterker? De andere WiFi-apparaten blijven dan stil.

WiFi problemen oplossen op laag 2 (protocol) niveau?

WiFi werkt op laag 1/2 van het OSI model. Soms zijn er problemen in een netwerk die zich bevinden in de hogere OSI-lagen. Middels packet capture zien we alle gegevensstromen van en naar apparaten op een specifiek kanaal. Bijvoorbeeld, kunnen we ontdekken of de driver van een WiFi-adapter het probleem kan zijn of waarom de 4-way hand-shake niet goed verloopt en het inloggen op het netwerk niet succesvol is.

Middels een Wireless site survey (Troubleshooting/Gap Analysis) brengen we de volledige status van een draadloos netwerk in kaart. Hierbij besteden we aandacht aan signalsterkte, kanaalgebruik, kanaalbreedte en de theoretisch maximale snelheid die haalbaar is. Een prestatietest, die beoordeelt of het draadloze netwerk nog steeds aan de gestelde eisen voldoet, maakt onmiskenbaar deel uit van deze evaluatie.

Heeft last van Wi-Fi problemen in uw bedrijf?

Bent u binnen uw bedrijf al vaker geconfronteerd met slechte Wi-Fi?

Het oplossen van wifi-problemen binnen bedrijven vereist een strategische aanpak. Door deze gerichte aanpak kunt u de knelpunten identificeren en effectieve maatregelen nemen om de prestaties van uw wifi-netwerk te verbeteren en het probeem te verhelpen.

Wij staan klaar om uw bedrijf te ondersteunen bij dit proces en uw wifi-ervaring te optimaliseren.

Wi-Fi assesment aanvragen

wifi problemen oplossen

Frequentie onderzoek

Hoewel de 5 en 6 gigahertz band minder goed door objecten heen kan door de kortere radio golfen. Biedt het aanzienlijke voordelen zoals hogere capaciteit en minder interferentie ten opzichte van de 2.4ghz band.

In de enterprise omgevingen heb je al snel te maken met co-channel inteferentie omdat er maar een beperkt beschikbaar spectrum is maar er in een redelijk kantoor pand al snel meer dan 4 access-points hangen. Ook rekening houdend met de buren en anderen tenants is het goed plannen van de frequenties essentieel voor goed presterend WiFi netwerk. De 2,4 gigahertz band wordt in de entprise omgving als onbetrouwbaar bestempelt, omdat je hierbij nog sneller te maken krijgt met co-channel interferentie en als gevolg prestatieproblemen. Door bewust te kiezen voor de 5 gigahertz of 6 gigahertz band minimaliseert u deze interferentie, wat de algehele betrouwbaarheid en prestaties van uw bedrijfs-WiFi-netwerk bevordert.

Een Strategisch geplaatste en geconfigureerde access points, in combinatie met het gebruik van meerdere access points die naadloos samenwerken, dragen bij aan een goed werkent Wi-Fi netwerk.

 

 

Een WiFi assesment laten uitvoeren geeft inzicht in de problemen

Indien uw internet regelmatig uitvalt of u een trage internetverbinding ervaart, is het sterk aanbevolen om een WiFi-assesment te laten uitvoeren. Tijdens deze meting wordt uw volledige internetverbinding geanalyseerd, waardoor mogelijke storingen kunnen worden opgespoord en de invloed van deze storingen op uw netwerk kan worden beoordeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan andere WiFi-netwerken van uw buren die uw eigen verbinding kunnen verstoren. Er kunnen echter ook andere oorzaken zijn. Een WiFi-meting biedt duidelijkheid over de aard van het probleem, zodat het na de meting effectief kan worden opgelost.

Wilt u inzicht in Cisco SDA voor uw ServiceDesk personeel, of wilt u efficienter changes doorvoeren.
Kijk dan ook eens op flexwebapp.com. Wij maken op maat gemaakte monitoring/analyse voor uw Cisco omgeving.

www.flexwebapp.com

Vraag hieronder direct een Wi-Fi validatie meting aan, wij nemen binnen 48 uur contact met u op.
U kunt ook ons direct bereiken via onze contact pagina.

    Voeg alvast plattegrond toe van het pand,dit versneld de doorlooptijd
    TIP: meerdere bestanden? pak ze in een ZIP bestand in en voeg ze toe aan de bijlage.

    Dit formulier gebruikt Akismet om spam te verminderen. Leer hoe je gegevens worden verwerkt.