WiFi First

MetaWiFi is de afgelopen jaren gegroeid en heeft zijn diensten geprofessionaliseerd. Naast ons consultancy-bedrijf waarin we netwerk- en voornamelijk Wi-Fi-problemen analyseren en verhelpen, zijn we steeds vaker bedrijven gaan helpen met de Wi-Fi First-strategie. Hierbij wordt Wi-Fi als eerste keuze gebruikt om toegang tot het internet en bedrijfsnetwerken mogelijk te maken.

Doordat servers niet meer lokaal hoeven te draaien, zijn er minder aansluitingen nodig, waardoor het aantal netwerkpoorten sterk gereduceerd kan worden. Dit stelt bedrijven in staat om over te stappen naar een Wi-Fi First-strategie.

Waarom Wi-Fi first?

Steeds meer bedrijven stappen over naar een “WiFi first”-omgeving  vanwegen de verschillende voordelen en de manier waarop mensen werken.

Enkele redenen zijn dat werknemers met WiFi vrijer kunnen bewegen binnen het kantoor of de werkruimte zonder beperkt te zijn door fysieke kabels. Dit is vooral handig in moderne werkomgevingen waar flexibiliteit en mobiliteit worden gestimuleerd. Kosten worden bepaard omdat er minder bekabeling nodig is, enkel naar het Access-Point en vaste apparatuur zoals schermen en bijvoorbeeld printers. Een goed ingericht WiFi netwerk voldoet aan etrouwbare connectiviteit.

Veel bedrijven omarmen de BYOD-cultuur, waarbij werknemers hun eigen apparaten, zoals laptops, tablets en smartphones, gebruiken voor werkdoeleinden. WiFi is essentieel om deze apparaten naadloos met het bedrijfsnetwerk te verbinden.

Daarnaast zien we ook een verschuiving naar cloudgebaseerde services waardoor afhankelijkheid van lokale servers verminderd. Steeds meer bedrijfsapplicaties en -gegevens bevinden zich in de cloud. Toegang tot het internet vanaf elke locatie is daarom belangrijker geworden dan een bedrade verbinding op locatie.

Voordelen

Kosten effectief:

Bedraad netwerk als basis

Hoewel draadloze technologieën zoals WiFi een essentiële rol spelen in moderne communicatie, is het belangrijk om te erkennen dat de prestaties van draadloze netwerken afhankelijk zijn van een goed ontworpen en functionerend bedraad netwerk dat als basis fungeert. De integratie van zowel bedrade als draadloze componenten zorgt voor een robuust en efficiënt netwerk dat aan de behoeften van gebruikers kan voldoen. Apparatuur dat op een plek stil staat, zoals het koffie zet automaat, de printer en de video call unit zou je altijd bedraad moeten aansluiten. Niet omdat het het Wi-Fi niet betrouwbaar genoeg is, maar om het Wi-Fi te ontlasten.

 Plan direct een online afspraak.